הקדמהלעתים אנחנו מנסים לעשות דברים שיהיו הכי מושלמים, הכי טובים, הכי נהדרים. אחת הבעיות שנוצרות ממצב זה הוא שאנחנו עלולים להשקיע זמן רב בשביל לסיים מטלה בצורה הטובה ביותר, זמן שאין בו צורך. מאמר זה עוסק בנקודה זאת ישנן מטלות שלא צריכות להיות מושלמותישנן מטלות שמספיק לעשות רק חלק מהן ולא לסיים אותן במלואן. למשל:
העניין הוא שאם משקיעים הרבה זמן לעבודה מיותרת לא נשאר הרבה זמן לעבודה החשובה. ישנן מטלות שאפשר לעשות אותן בצורה לא מושלמת. אתם תחליטו ותמצאו אותם כמובן הרעיון הוא לעבוד לפי סדר עדיפויות של כמה חשוב לעשות את הדברים וכמה לא חוק פארטו, ופרפקציוניזםאת חוק פארטו אפשר ליישם בכל מיני מצבים שקשורים לניהול זמן (ובכלל). בהקשר למאמר זה הרי שלעתים קרובות רוב המטלה נעשית ב 20% מהזמן ואילו 80 % מהזמן מיועדים לשיפוצים, שיפורים וכד'. ישנן מטלות שכדאי להשקיע בהם רק את ה 20% מהזמן את ה 80% הנוספים להשקיע בדבר אחר. (חשוב יותר). לדוגמא. מאמר זה נכתב לפי עיקרון זה.
סיכוםכדאי שתשקיעו את הזמן שאתם עוסקים במטלות בשיקול דעת. בחנו את הזמן העומד לרשותכם ואת כלל המטלות שלפניכם ובדקו האם המטלה שלפניכם חייבת להיות מושלמת או שלא (או מושלמת ברמה מסוימת בלבד). ישנן מטלות שלא צריכות מושלמות במידה רבה. ישנן כאלה שמצריכות השקעה של זמן מועט בלבד ואין צורך להשקיע בהם מעבר לזה |